Nogle læsere har efterlyst en status for anlægsbygningen, så her kommer der sådan en. Det er nu ikke blevet til så meget byggeri her på det seneste, så tingene skrider kun relativt langsomt frem. Som det fremgår af billederne, er der blevet ”lagt låg” på den del af anlægsrammen, der engang i fremtiden vil blive til stationsarealet for Sundborg.

Kig ned langs det kommende stationsterræn. Sporene ikke er lagt rigtigt, men kun prøveopstillet, men alligevel kan man forhåbentlig fornemme den bløde kurve, hvor ø-perronen mellem hovedsporene engang vil komme til at ligge
Der er meget hyggeligt pilleri forbundet med den fase, hvor man kan lave prøveopstillinger i skala 1:1. Det giver en ny fornemmelse af muligheder, at have sporene mellem hænderne. Sporene er mestendels Tillig Elite, der er udset til at være standardsporet på den synlige del af anlægget, men her i prøveopstillingsfasen kan også ses enkelte Piko-A flexspor, simpelthen fordi det var, hvad jeg havde ved hånden. Piko-A er normalt henvist til de skjulte strækninger. Det er ellers et helt fint spor, der selvom det er code 100, faktisk klare sig optisk fint i sammenligning med Tillig Elite. Skulle Piko-A imidlertid lægges på den synlige del, ville det være nødvendigt med patinering. Endelig har jeg benyttet papirskabeloner, når de rigtige spor er sluppet op.

Når det allerede indkøbte spormateriale slipper op må man jo gribe til modeller af modellerne, her i form af fotokopier af de relevante sporstykker
Sideløbende med prøveopstillingerne på grundpladen har jeg endnu engang været ved at lege med sporplanlægningsprogrammet WinTrack i den prøveversion, der kan hentes gratis på nettet. Demoversionen kan ikke gemme sporplanerne, så tegningen er bare et affotograferet skærmbillede, og der kan derfor ikke redigeres i det. Ændringer – og dem vil der stadig komme mange af – betyder således, at planen må tegnes helt forfra. Måske jeg alligevel bliver nødt til at krybe til korset og købe programmet.

Her er så version 3 af sporplanen for stationsarealet omkring Sundborg. Tidligere versioner kan findes i bloggens første artikel, "Planen" og i artiklen om "Sporplan for Sundborg station - Version 2"
Som det ses er grundformen stadig den samme som i version 1, men planen er trukket lidt ud i den fortsatte bestræbelse på give stationen et mere organisk og mindre stift udseende. I forhold til version 2 er stationens spor overordnet set trukket til venstre på sporplanen, hvilket har gjort industriarealet i øverste venstre hjørne mindre, men til gengæld har givet plads til læssespor og godsekspedition i forgrunden af stationsområdet, hvor de kan bidrage til stationens hektiske liv. Vejen fra byens niveau +1 og ned til godsekspeditionen og læssevejens niveau 0 går stadig langs helix-rampens ”tag”. Om der samtidig skal gå et industrisporet (delvis) nedlagt i vejen er stadig uafklaret, men sporet er fortsat med på tegningen.
Indkørslen i venstreside er også ændret lidt. Diamanten er i denne version placeret parallelt med anlægskanten, og drejningen har hjulpet noget på det problem, jeg havde sidst med at få industrisporene ned til havnen tilstrækkeligt langt over mod den venstre væg. Havnesporene og industriområderne er stadig ikke færdige, så her må læserne tage til takke med lidt håndtegnede tilføjelser – deraf det lidt underlige hak lige efter diamanten.

LarsP har udarbejdet disse alternative indkørsler, der undgår anlæggelsen af "diamanten". Man kan læse mere om Lars' forslag samt for og imod en spordiamant på tråden om Sundborg på Sporskiftet.dk (se under Layout). Jeg har ikke de fornødne Roco-spor som Lars har brugt, men skal have prøvet forslaget af med mine Tillig'er. Der skulle i øvrigt ikke være noget i vejen med at bruge Roco og Tillig sammen, for de har samme spor-code
Ellers er der vist blot at tilføje, at spor 4, der er godstogssporet, er blevet længere. Der er stadig fire opstillingsspor på godsristen, men de tidligere lidt rigelige opstillingsspor til personvogne er nu væk, så det kan være, at det ene spor skal bruges til personvogne. Maskindepotet har denne gang fået lidt flere spor, men rigtigt detaljering mangler. En rundremise til dampdriften er en selvfølge, men måske man også kunne presse en tilbygning i form af en dieselremise, ind et sted, lidt som i f.eks. Næstved.

Man kan vist godt se, hvor drejeskiven engang skal placeres. Måske der også bliver plads til en dieselremise til venstre for rundremisen, ellers må dieselmaskinerne overnatte sammen med damplokomotiverne
Det var så den lovede statusredegørelse. Som det ses er der stadig lang vej endnu. Næste skridt bliver at montere lyddæmpende kork under sporarealet og herefter begynde at montere sporene rigtigt, herunder sporskiftedrev og de nødvendige dekodere. Forslag til sporplanen modtages derfor fortsat gerne – alt er stadig muligt!
Hej Sundborg!
Fin blog!
Den remise du har hvad for et firma har lavet den?
MVH
Torben
LikeLike
Hej Torben
Tak for rosen. Remisen er Kibri-model B-9456, “Ottbergen”. Modellen har det store fortrin, at den falder godt ind i dansk bygningsstil og bl.a. ligner remisen i Struer ganske godt. Som det anes på billederne, så er jeg ikke gået i gang med at bygge remisen endnu, men det skal nok blive et sjovt projekt. På Occams hjemmeside er der en beskrivelse af et anlægsprojekt, som Mikkel Møller Nielsen har gang i, og hvor remisen spiller den centrale rolle: http://www.mj-blog.dk/2008/10/anlaegsopbygning-mini-ottbergen/
M.v.h.
Sundborg
LikeLike
Tak!
LikeLike
Hej Sundborg
Det er da en utrolig spændende, inspirerende og meget flot portal du har lavet.
Et rigtig imponerende stykke arbejde, som kan være endog meget inspirerende og god inspirator for os andre…
Godt gået:-)))
LikeLike