Her kommer endnu en opdatering af artiklen om rystevognene litra CX fra DWA og denne gang handler det om en litra CX med teaktræsbeklædning. Jeg har tidligere indrømmet, at jeg vældig godt kan lide modeller med beklædning i ægte træ og denne vogn er ingen undtagelse. Det kan man læse mere om i den nu opdaterede hovedartikel om litra CX, hvor også denne lille film er indsat.
Denne gang er turen kommet til CX med teaktræsbeklædning. Som det fremgår købte jeg CX 4513, katalognummer 53007. Forbilledet blev bygget af Scandia i 1923 som CF 10123, men fik sit CX-nummer ved den store omlitreret 1941. Vognen blev udrangeret 1956.

Modellen er flot, ingen tvivl om den sag. Som tilstået tidligere her på bloggen synes jeg vældig godt om DWA Hobbys modeller med ægte træbeklædning.

Fotos yder på mange måder ikke de træbeklædte modeller fuld retfærdighed, for det er først når man har vognene i hænderne og kan mærke træet, at man helt kan værdsætte, hvad materialet gør for oplevelsen.

Eftersom der er tale om en hel familie af modeller fra DWA gælder bemærkningerne om taget og pufferplanken fra den pladebeklædte version af litra CX også her. På samme måde bør der også kastes et ekstra blik på modellens vinduer. De er i modsætning til den pladebeklædte variant tydligt aflange, hvilket er godt.

Det kan diskurteres om afstanden mellem vinduernes overkant er lidt på den store side, eller er det tagets underkant, der er for kraftig? Dette problem deles af mange andre modeller af personvogne hvor taget kan tages af og har formentlig noget at gøre med, hvor tyndt materialet kan blive uden at det gaar i stykker. Også på teaktræsmodellen slutter vinduernes underkant over endeperronens låger, og burde have ligget lavere.

Jeg er igen, når det gælder DWA Hobbys modeller med beklædning i ægte træ, imponeret over, at det kan lade sig gøre at trykke påskrifterne så pænt og med de rigtige skrifttyper på så ujævn en overflade som træ. Ellers viste DWA jo faktisk med den vidunderlige model af motorvognen litra ML, hvordan litreringen kunne laves med både skyggebogstaver og kongekrone i flerfarvet tryk.

Og når vi nu taler om tidligere DWA/Hobby Trade produkter så kunne jeg ikke lige modstå fristelsen til at sætte den træbeklædte CX sammen med litra ML, selvom det nok ikke er helt efter forbillede.
